retro autómodellek

autómodelljeim fotódokumentációja, klasszikus autók a 70-es, 80-as évekből. a blogban szereplő autók nagy része eladó (volt), komoly szándék esetén bátran lehet érdeklődni.

Indafotó képek

1:43 ? RENAULT 14 GTS 1980

2010.08.31. 19:09 | mybudapest | Szólj hozzá!

Most két komolyabb kidolgozású modellt is be fogok mutatni, ezekhez képest a Solido sajnos nagyon fröccsöntött valami. Márkajelzést nem találtam rajtuk, pedig a Citroen még bliszterben is volt. Kezdjük a Renault 14-el, modellünk a GTS kivitelnek állít emléket.

A típust 1976-ban mutatták be és Golf-verő kompakt családi autónak szánták. Hazájában a formája miatt "körte" becenéven ismert, illetve korróziós hajlamai miatt a rosszmájúak csak "rothadó körteként" emlegették. Az egyetemes autótörténelembe ugyan nem írta be magát, de így is 1 millió példány fölött gyártottak belőle. A GTS volt a legjobban felszerelt változat, 1.4-es, 69 lóerős motorral szerelték. 

A modellhez nincs igazán mit hozzáfűzni, úgy gondolom beszéljenek a képek. Igyekszem majd makrót is készíteni, például a valósághű műszerfalról, megrajzolt műszeregységekkel.

nagyobb képekért jobbklikk>kép megjelenítése

 

Címkék: modell autó renault 14 gts

A bejegyzés trackback címe:

https://retromodell.blog.hu/api/trackback/id/tr252262461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása