retro autómodellek

autómodelljeim fotódokumentációja, klasszikus autók a 70-es, 80-as évekből. a blogban szereplő autók nagy része eladó (volt), komoly szándék esetén bátran lehet érdeklődni.

Indafotó képek

Instant get: FIAT 130 COUPE 1971

2010.09.08. 22:18 | mybudapest | Szólj hozzá!

Ez a "rovat" olyan autókról fog szólni, amiket modellben és 1:1 méretarányban is szívesen birtokolnék.

A Fiat 130 először 1969-ben mutatkozott be szedán formájában, a kupétól markánsan eltér külsőre de azért nem egy csúnya vas. Volt szerencsém élőben is látni néhányszor egy újpesti veteránfanatikus háza előtt, ami a 15 ezer legyártott darabot tekintve jó teljesítmény. Vérbeli zászlóshajója volt a márkának, imponzáns limuzinforma, V6-os motor és független torziós felfüggesztés.

 Az igazi nyálcsorgatás azonban a Pininfarina stúdió által tervezett kupéra indul be. 1971-ben mutatták be a Genfi Autószalonon, és jónéhány formatervezési díjat besöpört ez a kétajtós forma:

A hathengeres motor feljavított változatát kapta, ami így 3,2 literből 165 lóerőt teljesített. Mindössze 4294 példányban készült, úgyhogy alighanem a polcomon előbb fog állni mint a garázsban. Modellekből sem túl széles a felhozatal, a legkönnyebben elérhető a Starline által kiadott darab de ezért is viszonylag borsos árat kérnek, a képek alapján nagyjából a D'agostini minőséget hozzá. (miniautohobby.blogspot.com)

Fiat történelmi kiadvány, egy japán webshopban találtam:

Guisval, igazi retró minőség és hangulat 1:36(?) méretarányban (http://www.carmodel.net):

Címkék: fiat 130 pininfarina coupe

A bejegyzés trackback címe:

https://retromodell.blog.hu/api/trackback/id/tr412281920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása