retro autómodellek

autómodelljeim fotódokumentációja, klasszikus autók a 70-es, 80-as évekből. a blogban szereplő autók nagy része eladó (volt), komoly szándék esetén bátran lehet érdeklődni.

Indafotó képek

1:43 Solido BMW 530 1979

2010.09.01. 19:50 | mybudapest | Szólj hozzá!

Következzen most egy nem francia autó is a Solido kínálatából, bár ebbe is sikerült csempészniük valami hazait. Az M. Sourd nevű úrról nem sok információt rejt az internet, inkább koncentráljunk az autóra.

A BMW 1972-ben mutatta be az E12-es szériát, avagy az első "ötöst". Kecses középkategóriás külső, nagy és erős motorokkal jellemezte a középső cápát. Bejegyzésem tárgyát alighanem egy 3 literes, soros 6 hengeres motor repítette. Ezt az erőforrást csak homologizáció céljából szerelték akkoriban és nem is az európai piacra szánták. Ráadásul ez egy versenyre felkészített modell, bukókerettel, egyetlen üléssel.

Kicsit fájó szívvel adom tovább mert szeretem a típust, és Solido viszonylatban szintén egy szépen kidolgozott kocsi. Különösen az orra sikerült precízre és harmonikusra. A hátsó traktus kicsit szegényes, az ide szánt matricakészlet még a dobozában pihen, biztosan sokat dob majd rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://retromodell.blog.hu/api/trackback/id/tr342263304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása